Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madames varma äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna kaka är allra godast ljummen med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, strösocker och salt i matberedare. Lägg i smöret skuret i tärningar, kör till en smulig deg. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt 30 min.
  2. Kavla ut degen och klä botten och kanter av en låg pajform, 26 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Lägg i äppelklyftorna och blanda ordentligt.
  4. Bred ut äppelklyftorna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  5. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, vispgrädde och konjak. Häll blandningen över äppelklyftorna och grädda ytterligare 20 min.
  6. Sikta över florsocker när 10 min av gräddningstiden återstår.
  7. Servera med vaniljglassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.