Denna kaka är allra godast ljummen med en kula vaniljglass.
Instruktioner
- Blanda mjöl, strösocker och salt i matberedare. Lägg i smöret skuret i tärningar, kör till en smulig deg. Tillsätt vatten.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt 30 min.
- Kavla ut degen och klä botten och kanter av en låg pajform, 26 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Lägg i äppelklyftorna och blanda ordentligt.
- Bred ut äppelklyftorna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, vispgrädde och konjak.
Häll blandningen över äppelklyftorna och grädda ytterligare 20 min.
- Sikta över florsocker när 10 min av gräddningstiden återstår.
- Servera med vaniljglassen.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar