De kraftiga och mustiga smakerna från fisken och grönsakerna får en fin brytning med den picklade gurkans härliga syra och hetta.
Instruktioner
- Picklad gurka:
Koka upp ättikssprit, socker, vatten, salt och chili till en lag. Använd en potatisskalare eller mandolin för att skiva långa band av gurkan, som du lägger i den avsvalnade lagen.
- Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen med grönsaksbuljong istället för salt.
- Stekt kål:
Dela spetskålen i stora klyftor och stek dem i rapsolja tills de fått färg, salta, peppra, lägg i smör och sänk värmen. Lägg på ett lock och stek dem sakta på svag värme i ca 10 minuter tills de mjuknar.
- Makrill:
Snitta skinnet på makrillen (annars kryllar skinnet ihop sig). Salta makrillarna och stek i rapsolja i varm stekpanna. Stek 1-2 minuter per sida.
- Bryn 100 g smör.
Rosta dillfröna i en medelvarm torr panna.
- Lägg upp spetskål och mathavre och sedan fisken på tallrikar. Toppa med den picklade gurkan, dillfrön och salladslök och ringla över brynt smör. Servera!
Publicerat den
3 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar