Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins äppelkaka

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Syrrans goda äppelkaka med flera smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna. Riv citronskalet. Skär äpplena i tunna kjyftor. Blanda ner socker och vaniljsocker i smöret. Rör ner äggen ett i sänder. Tillsätt mandelmassan och citronskalet och till sist vetemjöl.
  2. Bred ut i en smord form, stoppa ner äppelklyftorna tätt.
  3. Grädda längst ner i ugnen i 30 minuter i 175 grader. Smält marmeladen i vattnet . Bred över kakan och grädda i 10 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.