Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas lättbakade matbröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Limporna från min barndom

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  2. Tillsätt äggen och resten av vattnet samt sockret. Arbeta in saltet och mjölet.
  3. Ta upp degen på bakbordet men lägg vetemjöl under. Arbeta degen smidig, dela i 4 delar. Rulla ut varje del till en slät längd.
  4. Lägg i smord långpanna. Pensla smält margarin emellan. Låt jäsa.
  5. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Pensla med lite matfett ovanpå brödet

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kalven 5 januari 2010

    hur länge låter du dem jäsa

  • matpigan 4 mars 2013

    Och vad skall sirapen vara till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.