Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas plättar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Stek dem supertunna så de blir riktigt knapriga i kanterna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och salt . Tllsätt hälften av mjölken och sen mjölet och till sist resten av mjölken. Sätt en liten klick margarin i stekpannan och ha riktigt varmt. Häll i 1/2 dl smet o vicka stekpannan så smeten rinner ut. Vänd den när den fått färg. Ha ev en klick margarin även när du vänder plätten.
  2. Lägg dem på hög på ett fat om du ej serverar direkt. Ät dem med sylt eller socker och drick mjölk till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.