Man kan oxå breda citronkrämen över hela kakan. Garnera med bär och grädde. Bjud kakan som en tårta. Då räcker den till ca 6-8 portioner.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- Riv mandelmassan grovt. Rör samman den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i sänder, under fortsatt omrörning.
Häll smeten i smord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
Låt kakan vila några minuter innan kanten lossas och kakan får kallna.
Blanda samman alla ingredienserna till krämen i en kasrull. Låt det sjuda upp och tjockna under omrörning. Ta kastrullen från värmen och kyl krämen.
Ta ut rundlar från kakan. Bred ett lager citronkräm över dem. Fyll på med bär och toppa med vispad grädde.
Sikta över lite kakao..
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar