En av fördelarna med detta goda rulltårtsliknande bakverk är att man kan smyga förbi kylen och skära en liten skiva av det, just när andan faller på.
Instruktioner
- Ugn 190 grader.
- Smält chokladen försiktigt i mikron eller i vattenbad under omrörning. När chokladen är smält (cirka 40 grader) blandar du i whiskyn.
- Vänd därefter försiktigt i den lättvispade grädden så att det blir en slät mousse. Ställ i kylen.
- Kavla ut mandelmassan tills den blir cirka 2–3 mm tunn, i form av en rektangel.
- Lägg den på en bakpappersklädd plåt som är tunt pudrad med florsocker.
- Grädda därefter mitt i ugnen i 190 grader cirka 5 min. Tag ut botten och låt den svalna.
- Vänd pappret med mandelmassebotten på ett nytt papper och lossa den försiktigt.
- Bred ut chokladmoussen i ett jämnt lager och rulla sedan ihop botten till en rulle.
- Förvara i kylen och skär i tunna skivor.
Garnera gärna med hallon och lite pudrat florsocker.
Publicerat den
1 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar