Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och chokladmousserulle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En av fördelarna med detta goda rulltårtsliknande bakverk är att man kan smyga förbi kylen och skära en liten skiva av det, just när andan faller på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 190 grader.
  2. Smält chokladen försiktigt i mikron eller i vattenbad under omrörning. När chokladen är smält (cirka 40 grader) blandar du i whiskyn.
  3. Vänd därefter försiktigt i den lättvispade grädden så att det blir en slät mousse. Ställ i kylen.
  4. Kavla ut mandelmassan tills den blir cirka 2–3 mm tunn, i form av en rektangel.
  5. Lägg den på en bakpappersklädd plåt som är tunt pudrad med florsocker.
  6. Grädda därefter mitt i ugnen i 190 grader cirka 5 min. Tag ut botten och låt den svalna.
  7. Vänd pappret med mandelmassebotten på ett nytt papper och lossa den försiktigt.
  8. Bred ut chokladmoussen i ett jämnt lager och rulla sedan ihop botten till en rulle.
  9. Förvara i kylen och skär i tunna skivor. Garnera gärna med hallon och lite pudrat florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.