- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett experiment med muffins, då jag letade efter överblivna ingredienser i skafferiet. Lyckat eller inte, bedöm själva. Ungarna åt slut på muffinsen på ett par dagar!
Instruktioner
- Smält matfettet i en gryta och låt det svalna en aning.
- Vispa farinsocker och äggen riktigt pösigt. Riv mandelmassan grovt och hacka choklad och nötter.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Vänd ned mandelmassan, chokladen och nötterna i mjölblandningen. Blanda det smälta matfettet i äggsmeten. Vänd till sist försiktigt ned mjölblandningen i smeten. Rör så lite som möjligt, bara så att de torra ingredienserna precis blandar sig med de blöta. Annars blir muffinsen sega och tråkiga.
- Fördela smeten i muffinsformar av papper, som du har ställt i en muffinsform. Vill du ha välfyllda formar, fyller du smet till 2/3 av formen. Hur många muffins det blir, beror naturligtvis på hur stora formar du använder. På bilden har jag använt små vanliga formar, inte de stora som passar helt i muffinsplåten. Då räcker det till fler muffins och de blir ganska mäktiga.
- Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter (för små formar, någon minut längre för större formar).
Publicerat den
10 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar