Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och pekanmuffins

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett experiment med muffins, då jag letade efter överblivna ingredienser i skafferiet. Lyckat eller inte, bedöm själva. Ungarna åt slut på muffinsen på ett par dagar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en gryta och låt det svalna en aning.
  2. Vispa farinsocker och äggen riktigt pösigt. Riv mandelmassan grovt och hacka choklad och nötter.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Vänd ned mandelmassan, chokladen och nötterna i mjölblandningen. Blanda det smälta matfettet i äggsmeten. Vänd till sist försiktigt ned mjölblandningen i smeten. Rör så lite som möjligt, bara så att de torra ingredienserna precis blandar sig med de blöta. Annars blir muffinsen sega och tråkiga.
  4. Fördela smeten i muffinsformar av papper, som du har ställt i en muffinsform. Vill du ha välfyllda formar, fyller du smet till 2/3 av formen. Hur många muffins det blir, beror naturligtvis på hur stora formar du använder. På bilden har jag använt små vanliga formar, inte de stora som passar helt i muffinsplåten. Då räcker det till fler muffins och de blir ganska mäktiga.
  5. Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter (för små formar, någon minut längre för större formar).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.