Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och pistagekrokant

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 1/2 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 16 december 2008

    Dom var goda. Behövs starka tänder! Chokladen ville inte riktigt sitta kvar på alla bitar när jag delade upp kakan med kniv, men det satt ihop på de flesta bitarna. Men jag tycker inte att det gör så mycket - man lägger allt i en skål och äter det man får upp!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.