Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och pinjenötsparfait

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart god och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär mandelmassan i tunna skivor och skär därefter skivorna i små bitar. Strö ut dessa på bakplåtspapper tillsammans med pinjenötter och rosta blandningen i 7-8 minuter. Rör om någon gång så att det blir jämnt rostat. Låt det kallna på plåten.
  3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa därefter grädden och vänd ner alltsammans i äggsmeten.
  4. Ställ parfaitsmeten i frysen och rör om med jämna mellanrum så att det blir jämnt fryst. Rör ner mandelmassan och pinjenötterna i den nästan färdigfrysta smeten. Bred ut smeten i en rund bakform som mäter 20 cm. Djupfrys den.
  5. Servera och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.