Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbiskvier med glass

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det finns tre sorters mandel; söt-, krak- och bittermandel. Dessa läckra mandelbiskvier fylls med glass och täcks sedan med en härligt mörk chokladsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med florsockret.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitan i mandelblandningen.
  3. Markera med ett runt kakmått 10 cirklar på en bakpappersklädd plåt. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Lossa försiktigt kakorna från pappret medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på galler.
  5. Gör garneringen: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen.
  6. Låt blandningen sjuda på svag värme några minuter. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt matfett och vaniljsocker. Låt krämen kallna.
  7. Lägg mandelbottnarna på assietter eller ett stort serveringsfat. Fördela glassen på bottnarna. Ringla chokladsåsen över glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.