Det finns tre sorters mandel; söt-, krak- och bittermandel. Dessa läckra mandelbiskvier fylls med glass och täcks sedan med en härligt mörk chokladsås.
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med florsockret.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitan i mandelblandningen.
- Markera med ett runt kakmått 10 cirklar på en bakpappersklädd plåt. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Lossa försiktigt kakorna från pappret medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på galler.
- Gör garneringen: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen.
- Låt blandningen sjuda på svag värme några minuter. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt matfett och vaniljsocker. Låt krämen kallna.
- Lägg mandelbottnarna på assietter eller ett stort serveringsfat. Fördela glassen på bottnarna. Ringla chokladsåsen över glassen.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar