Råsocker blir väldigt fint som garnering på de här delikata bitarna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Rör samman mandelmassan med matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omröring. Blanda mjöl och kakao och sikta ner det i smeten. Blanda väl.
- Bred ut smeten i en bakplåtsklädd ungsform eller mindre långpanna, ca 25x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna.
- Tag ut runda kakor med ett litet mått eller glas, ca 4 cm i diam. Om du vill att kan du i stället skära kakan i rutor. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Doppa kakaornas kanter runtom, ta en gaffel till hjälp. Låt kakorna stelna på bakpapper.
- Tryffeltoppning:
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma grädden. Låt stelna till spritsbar konsistens men inte för länge, då är det svårt att spritsa. Garnera med en halverad pistagenötter och lite råsocker
Publicerat den
13 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar