Knaprighet möter krämighet i denna underbara dessert i 3 vackra lager. Desserten kräver ej ugn. Kan även göras i en stor form.
Glutenfri.
Instruktioner
- Hacka sötmandeln fint med kniv. Smält smöret och blanda med sötmandel, socker och mandelmjöl. Häll i en form med löstagbar kant eller i 8 glas och ställ kallt.
- Vispa mascarpone, créme fraiche och socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter, lyft upp utan att krama ur och låt smälta i en kastrull under omrörning. Rör genast ner i krämen och vispa runt. Fördela i 2 skålar.
- Blanda ner blåbärspurén i den ena skålen och mangopurén i den andra. Häll blåbärskrämen på bottnen med mandelsmeten och därpå försiktigt mangokrämen. Strö över hackade pistaschnötter och ställ kallt i minst 3 timmar.
Publicerat den
23 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar