Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbotten under randig topp

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Knaprighet möter krämighet i denna underbara dessert i 3 vackra lager. Desserten kräver ej ugn. Kan även göras i en stor form. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka sötmandeln fint med kniv. Smält smöret och blanda med sötmandel, socker och mandelmjöl. Häll i en form med löstagbar kant eller i 8 glas och ställ kallt.
  2. Vispa mascarpone, créme fraiche och socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter, lyft upp utan att krama ur och låt smälta i en kastrull under omrörning. Rör genast ner i krämen och vispa runt. Fördela i 2 skålar.
  3. Blanda ner blåbärspurén i den ena skålen och mangopurén i den andra. Häll blåbärskrämen på bottnen med mandelsmeten och därpå försiktigt mangokrämen. Strö över hackade pistaschnötter och ställ kallt i minst 3 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.