Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor med blåbär och citron.

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Dessa muffinsen är gjorda på äggvitor istället för hela ägg. Sammansättningen av blåbär och citron låter syrligt godt ihop med sötman i muffinsen.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg smör i en kastrull på svag värme och smält till en ljust gyllene färg. Blanda mandelmjöl, citronskal, siktat florsocker och vetemjöl i en skål. Tillsätt äggvitor och blanda. Tillsätt smält smör och blanda väl. Fördela smeten i smorda muffinsformar. Strö över blåbär och grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och fluffiga. Låt mandelkakorna svalna på ett galler och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.