Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkringlor med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 64 portioner
Skriv ut

Mandelkringlorna är lite pyssliga att göra eftersom de är så små men väl värda besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smöret mjukt med florsockret. Tillsätt mjöl och mandel. Vänd sist ned grädden. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela degen i 4 delar och skär varje del i 16 bitar. Rulla till långa smala längder på mjölad arbetsbänk, ca 14 cm och forma dem till kringlor. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt kringlorna kallna.
  4. Smält chokladen i mickro eller vattenbad. Doppa hälften av kringlan i chokladen, låt droppa av och lägg dem på bakplåtspapper. Strössla hackade mandelspån över och låt chokladen stelna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Alo68 16 februari 2010

    Du har skrivit "Vänd sist ned grädden" men grädden har du inte med i ingredienserna, så man vet inte hur mycket det ska va...du kanske kan va snäll och komplettera det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.