Mandelkringlorna är lite pyssliga att göra eftersom de är så små men väl värda besväret.
Instruktioner
- Rör smöret mjukt med florsockret.
Tillsätt mjöl och mandel. Vänd sist ned grädden. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 4 delar och skär varje del i 16 bitar. Rulla till långa smala längder på mjölad arbetsbänk, ca 14 cm och forma dem till kringlor. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt kringlorna kallna.
- Smält chokladen i mickro eller vattenbad.
Doppa hälften av kringlan i chokladen, låt droppa av och lägg dem på bakplåtspapper.
Strössla hackade mandelspån över och låt chokladen stelna.
Publicerat den
16 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har skrivit "Vänd sist ned grädden" men grädden har du inte med i ingredienserna, så man vet inte hur mycket det ska va...du kanske kan va snäll och komplettera det.