Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkulor med citrussmak

 
Skriv ut

En riktig godsak för den som tycker om mandel! Man kan givetvis ersätta pinjenötterna med skållad, skalad och flisad mandel. Den här kakan är dessutom gluten och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skålla och skala mandeln. Mal den sedan i en nöt/mandelkvarn.
  3. Rör samman den rivna mandeln, äggvita, socker och finrivet skal av en tvättad citron. Arbeta ihop till en jämn massa. Skölj händerna och rulla till små bollar. Skölj händerna då och då, det blir annars lite kladdigt.
  4. Blanda äggulan med pinjenötterna (eller flisad mandel) och rulla kulorna i blandningen. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Sikta lite florsocker över kakorna innan servering, det gör att de ser ännu godare ut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.