Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmaräng och rabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättego´ efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och putsa rabarbern och skär den i ca 3 cm långa bitar och bananerna i rätt tjocka skivor.
  2. Smörj en eldfast form och lägg ett lager rabarber i botten, strö över hälften av sockret och lite kanel. Spara en del rabarber.
  3. Täck rabarbern med bananskivor. Lägg resten av rabarbern över och sockra samt strö lite kanel över igen . Ställ in formen i 175 grader varm ugn och låt rabarbern smälta ner, ca 20 minuter. Under tiden vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och lägg en krans av maräng runt formen, ovanpå rabarbern.
  4. Strö över flagad mandel och sätt in formen i ugnen igen, tills marängen tagit färg.
  5. Serveras ljum med iskall grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.