Lättbakade muffins med fyllig mandelsmak och topping av hemlagad flädercurd och vispgrädde. Ur Allers nr 26/12.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 mellanstora muffinsformar på en plåt.
- Riv mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör massan ljus och porös. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
- Skeda upp smeten i formarna så att de blir fyllda till 3/4. Strö över litet flagad mandel och grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Flädercurd:
Mät upp flädersaft och ägg i en kastrull och värm upp blandningen mycket försiktigt under vispning tills massan börjar sjuda och tjockna. Dra kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör krämen slät mellan varje tillsats. Låt krämen svalna.
- Vispa grädden. Bred ut litet flädercurd på varje muffin och toppa med en klick vispgrädde. Garnera gärna med några fläderblommor.
Publicerat den
9 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar