Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpaj med choklad och fikon

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Fikon är gott, mandel är gott, choklad är gott. Lägg ihop alla 3 och du har en paj som är lika god nygräddad, ljummen och kall! Äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Chokladmördeg: Mixa ihop vetemjöl, kakao, socker och smör i en matberedare eller nyp ihop för hand i en bunke. Avsluta med vattnet och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform med den.
  3. Frangipane: Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller rör ihop med en gaffel. Bred ut frangipanen i pajskalet.
  4. Skiva fikonen och fördela över mandelkrämen. Grädda pajen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Smält choklad: Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.