Fikon är gott, mandel är gott, choklad är gott. Lägg ihop alla 3 och du har en paj som är lika god nygräddad, ljummen och kall!
Äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Chokladmördeg:
Mixa ihop vetemjöl, kakao, socker och smör i en matberedare eller nyp ihop för hand i en bunke. Avsluta med vattnet och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform med den.
- Frangipane:
Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller rör ihop med en gaffel. Bred ut frangipanen i pajskalet.
- Skiva fikonen och fördela över mandelkrämen. Grädda pajen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Smält choklad:
Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över pajen.
Publicerat den
28 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar