Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpanerad fiskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig fisk med kryddig panering och lätta, franskinspirerande sommargrönsaker, festmat för varma sommardagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skala potatisen och dela den i fjärdedelar. Tvätta och ansa bönorna och skär dem i 4 cm stora bitar. Skålla och skala tomaterna och skär dem i fjärdedelar. Tvätta och ansa squashen och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olivoljan. Fräs upp lök och vitlök. Tillsätt potatis, bönor och squash och bryn på stark värme tills grönsakerna är lätt brynta. Tillsätt tomater, örter, salt, peppar och buljong. Blanda väl och låt koka upp. Täck med lock. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
  3. Salta filéerna. Tvätta och hacka dillen och blanda den med mandel och peppar i en skål. Lägg upp mjölet i en annan skål och vispa ihop ägg och citronsaft i en tredje skål. Hetta upp oljan i en stekpanna. Panera filéerna först i mjöl, sedan i ägget och sist i mandelblandningen. Stek 3 minuter per sida. Servera med grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.