Blir ca 20 härligt goda dubbla mandelrutor.
Tips!
Om kakorna sitter fast efter gräddningen vänd bakplåtspappret med kakorna upp och ner och lossa pappret försiktigt.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Skålla, skala och mal mandeln, och blanda den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i mandeln.
- Bred ut i en form klädd med bakplåtspapper, 35x25 cm, och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
- Koka socker och vatten häftigt tills du kan dra en droppe mellan tummen och pekfingret så att en tråd bildas, ca 10 minuter.
- Vispa upp äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa tills det svalnat.
- Vispa ner kakaon och smöret i klickar. Lägg ihop rutorna med kräm emellan och förvara kallt.
- Dekorera ev med lite smält blockchoklad som ringlas över.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar