Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelrutor

 
Skriv ut

Blir ca 20 härligt goda dubbla mandelrutor. Tips! Om kakorna sitter fast efter gräddningen vänd bakplåtspappret med kakorna upp och ner och lossa pappret försiktigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Skålla, skala och mal mandeln, och blanda den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i mandeln.
  3. Bred ut i en form klädd med bakplåtspapper, 35x25 cm, och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
  4. Koka socker och vatten häftigt tills du kan dra en droppe mellan tummen och pekfingret så att en tråd bildas, ca 10 minuter.
  5. Vispa upp äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa tills det svalnat.
  6. Vispa ner kakaon och smöret i klickar. Lägg ihop rutorna med kräm emellan och förvara kallt.
  7. Dekorera ev med lite smält blockchoklad som ringlas över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.