Ljuvliga kakor med mandelmassa och apelsin som toppas med en seg kolakräm och mandel. Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till fast skum.
Blanda mandelmassa, äggvitor och rivet apelsinskal.
Bred ut smeten jämnt i en liten bakpappersklädd bakform, ca 30x20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakan kallna.
- Blanda grädde, socker, vaniljsocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka under omrörning tills den tjocknar och blir gulbrun, ca 20-30 minuter.
Rör i smöret och låt krämen svalna.
- Dela mandelkakan i två delar. Bred hälften av krämen på den ena, lägg sedan den andra delen ovanpå. Bred på resterande kolakräm och strö över flagad mandel.
Skär kakan i rutor med vass kniv.
Publicerat den
1 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar