Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelrutor med kolakräm

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ljuvliga kakor med mandelmassa och apelsin som toppas med en seg kolakräm och mandel. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till fast skum. Blanda mandelmassa, äggvitor och rivet apelsinskal. Bred ut smeten jämnt i en liten bakpappersklädd bakform, ca 30x20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Blanda grädde, socker, vaniljsocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka under omrörning tills den tjocknar och blir gulbrun, ca 20-30 minuter. Rör i smöret och låt krämen svalna.
  4. Dela mandelkakan i två delar. Bred hälften av krämen på den ena, lägg sedan den andra delen ovanpå. Bred på resterande kolakräm och strö över flagad mandel. Skär kakan i rutor med vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.