Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna mandelrutor

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Kakorna är snabbakade och går bra att frysa in, men vänta då med chokladgarneringen eftersom den annars lätt blir grå i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mal mandeln och bittermandeln på mandelkvarn.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandeln, smör, vatten och mjölet blandat med bakpulvret. Färga smeten med grön hushållsfärg.
  5. Häll smeten i en långpanna med baklåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  6. Grovhacka chokladen. Strö den över den varma kakan och bred ut när chokladen smält. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.