Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och mandelrutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mums till många. Dubbel sats till stor långpanna, 30x40 cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en låg form, 18 x 28 cm. Rör smör, sockersorter, salt och vaniljsocker ljust och fluffigt. Blanda mjölet och bakpulvret och tillsätt havregryn och ägg. Blanda alltsammans väl.
  2. Bred ut blandningen i formen och jämna till ytan. Grädda i 175ºC ca 25 minuter eller tills kakan höjt sig, blivit ljusbrun och börjar krympa från sidorna på formen. Lyft upp papperet och låt den kallna på bakgaller.
  3. Smält chokladen och bred ut den jämnt ovanpå kakan. Strö mandel över och låt den stelna. Skär med vass kniv ut ca 16 rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.