En långpannekaka som är jättegod. Lätt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med fyllningen.
Smält fettet och blanda i resten av ingredienserna. Rör om till en slät smet.
- Kakan:
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör/vispa kraftigt mellan varje ägg. Sikta ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Rör försiktigt kaffegrädden till en slät smet.
- Smöra och bröa eller klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i smetet och klicka sedan ut fyllningen i 20 små klickar i mitten på 20 tilltänkta rutor (klicken hamnar då i mitten av de tjugo rutor du sedan skall skära ut)
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna. Skär kakan i tjugo lika rutor.
Publicerat den
13 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar