Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med aprikosgrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Super god tårta till påskens bjudningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär mandelmassan i bitar och lägg i matberedaren med ägg och rivet skal från 2 apelsiner. Kör till en luftig slät smet.
  2. Häll den i en välsmord bröad form. Grädda i 175 grader på nedersta falsen, ca 40 minuter. Dela de torkade aprikoserna och lägg i en skål.
  3. Häll över apelsinsaft från dom 2 apelsinerna, täck med folie och ställ i kylskåp över natten. Då bör aprikoserna tagit åt sig all saft,låt dem annars rinna av.kör till mos i matberedare och blanda med vispad grädde.
  4. Täck tårtan med aprikosgräddeen och garnera med aprikoshalvor.
  5. Gör små kycklingar av marsipan och gul karamellfärg, som man också garnerar med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.