En riktigt snabb tårtbotten som gräddas på 4 minuter i mikrovågsugnen. Mjuk botten med syrlig apelsinkräm, som du gör lätt genom att vispa créme fraiche.
Instruktioner
- Fördela mandelmassan i en matberedare eller riv den på ett rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt äggen ett i taget.
Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik som är 20-22 cm i diameter innanför kanten. Häll på smeten och bred ut.
Kör på 750W ca 4 minuter.
- Du kan också baka bottnen i ugn på 175 grader ca 15 minuter.
Känn mer fingertopparna att den stannat.
Låt svalna. Dra bort papperet.
- Vispa samman ingredienserna till apelsinkrämen med en elvisp, tills krämen är tjock och fluffig. Bred ut den över den avsvalnade botten.
- Strimla apelsinskalet och koka ca 5 minuter i vatten och socker. Skär ut hinnfria apelsinklyftor.
Garnera med klyftorna och apelsinskalstrimlor.
Publicerat den
4 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar