Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med choklad och apelsinkräm

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En riktigt snabb tårtbotten som gräddas på 4 minuter i mikrovågsugnen. Mjuk botten med syrlig apelsinkräm, som du gör lätt genom att vispa créme fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela mandelmassan i en matberedare eller riv den på ett rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt äggen ett i taget. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik som är 20-22 cm i diameter innanför kanten. Häll på smeten och bred ut. Kör på 750W ca 4 minuter.
  2. Du kan också baka bottnen i ugn på 175 grader ca 15 minuter. Känn mer fingertopparna att den stannat. Låt svalna. Dra bort papperet.
  3. Vispa samman ingredienserna till apelsinkrämen med en elvisp, tills krämen är tjock och fluffig. Bred ut den över den avsvalnade botten.
  4. Strimla apelsinskalet och koka ca 5 minuter i vatten och socker. Skär ut hinnfria apelsinklyftor. Garnera med klyftorna och apelsinskalstrimlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.