Rena rama drömtårtan med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar!
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker. Häll smeten i en smord avlång form, ca 12x30 cm eller rund, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Vaniljkokt rabarber:
Ansa rabarbern och skär i ca 3 cm stora bitar. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och lägg i rabarbern. Låt sjuda på svag värme i 3-5 minuter, tills den mjuknar. Ta från värmen och låt svalna i lagen.
- Vispa grädden och blanda med flädersaften. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lyft upp rabarbern ur lagen och låt rinna av.
- Lägg på hälften av rabarbern på botten. Bred på grädden. Toppa med resterande rabarber och jordgubbarna. Garnera med mynta.
Publicerat den
23 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar