Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Rena rama drömtårtan med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker. Häll smeten i en smord avlång form, ca 12x30 cm eller rund, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  3. Vaniljkokt rabarber: Ansa rabarbern och skär i ca 3 cm stora bitar. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och lägg i rabarbern. Låt sjuda på svag värme i 3-5 minuter, tills den mjuknar. Ta från värmen och låt svalna i lagen.
  4. Vispa grädden och blanda med flädersaften. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lyft upp rabarbern ur lagen och låt rinna av.
  5. Lägg på hälften av rabarbern på botten. Bred på grädden. Toppa med resterande rabarber och jordgubbarna. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.