Mangold och morötter är en underbar kombination. Rätten är lätt att lyckas med och det smakar alltid lika gott. Perfekt som lunch.
Instruktioner
- Skölj mangolden, skär bladen och hacka dem grovt. Strimla den grova stjälken. Skala, skölj och skiva morötterna fint. Skär bort svålen på fläsket och tärna sedan fläsket fint. Skala och hacka löken fint.
- Hetta upp hälften av oljan i en gryta. Lägg i fläsktärningarna och bryn dem på medelvärme. Tillsätt löken och låt den fräsa tills den är glansig. Tillsätt morötter och strimlorna av mangoldstjälkarna och låt dem puttra med ett par minuter.
- Tillsätt mangoldbladen och låt dem fräsa med en kort stund. Späd med vin och crème fraiche, krydda med salt och peppar, lägg på ett lock och låt det sjuda på medelvärme i ca 5 minuter.
- Hetta upp resten av oljan i en fettsnål stekpanna. Stek äggen enligt eget önskemål. Krydda med lite salt och peppar.
- Fördela grönsaksblandningen på varma tallrikar och lägg ett stekt ägg ovanpå varje portion. Garnera med klippt gräslök.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar