Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mansaf - Lammrätt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Jättegott mmmmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda maizenan med kallt vatten. Vispa ner yoghurten i en kastrull. Låt det koka under vispning.
  2. När yoghurten börjar koka, lägg köttet i kastrullen (med yoghurten), tills köttet blir mjukt. Skumma av då och då.
  3. Lägg buljongen, saffran, curryn och salt i kastrullen.
  4. I en annan kastrull häller du 2 matskedar olja. Tvätta av riset med kallt vatten. När oljan är varm lägger du i riset. Rör om så att alla riskorn har fått lite olja på sig. Sen häller du i kokt varmvatten, så det täcker riset. Salta och häll i lite curry. När vattenmängden har minskat, sänk värmen till 1, och täck över kastrullen.
  5. Häll vatten i en liten kastrull och lägg i sötmandeln. Låt det koka tills skalet lossnar. Sen tar du bort skalet. Ta bort vattnet och lägg olja i kastrullen. Lägg i sötmandlarna och pinjekärnorna. Låt de steka tills de fått en gyllenbrun färg.
  6. Servera riset på ett stort fat, därefter lägger du köttet över. Strö över den hackade persiljan över riset och köttet. Därefter strör du över de stekta mandelnötterna och pinjekärnorna.
  7. Nu kan du servera det hela och yoghurten

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • meleiah 20 december 2008

    Hej, vad ska det vara för kött? Färs eller bitar eller stek? Svara till min hotmail då jag inte är här inne ofta. Tack på förhand och God jul på dig :) / Malin [email protected]

  • fiint11 20 juni 2012

    hej. detta verkar jätte gott. vilken sorts yoghurt är det man ska använda? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.