Blanda maizenan med kallt vatten. Vispa ner yoghurten i en kastrull.
Låt det koka under vispning.
När yoghurten börjar koka, lägg köttet i kastrullen (med yoghurten), tills köttet blir mjukt.
Skumma av då och då.
Lägg buljongen, saffran, curryn och salt i kastrullen.
I en annan kastrull häller du 2 matskedar olja.
Tvätta av riset med kallt vatten.
När oljan är varm lägger du i riset.
Rör om så att alla riskorn har fått lite olja på sig.
Sen häller du i kokt varmvatten, så det täcker riset.
Salta och häll i lite curry.
När vattenmängden har minskat, sänk värmen till 1, och täck över kastrullen.
Häll vatten i en liten kastrull och lägg i sötmandeln.
Låt det koka tills skalet lossnar.
Sen tar du bort skalet.
Ta bort vattnet och lägg olja i kastrullen.
Lägg i sötmandlarna och pinjekärnorna.
Låt de steka tills de fått en gyllenbrun färg.
Servera riset på ett stort fat, därefter lägger du köttet över.
Strö över den hackade persiljan över riset och köttet.
Därefter strör du över de stekta mandelnötterna och pinjekärnorna.
Hej, vad ska det vara för kött?
Färs eller bitar eller stek?
Svara till min hotmail då jag inte är här inne ofta.
Tack på förhand och God jul på dig :)
/ Malin
[email protected]
fiint1120 juni 2012
hej. detta verkar jätte gott. vilken sorts yoghurt är det man ska använda? :)
Hej, vad ska det vara för kött? Färs eller bitar eller stek? Svara till min hotmail då jag inte är här inne ofta. Tack på förhand och God jul på dig :) / Malin [email protected]
hej. detta verkar jätte gott. vilken sorts yoghurt är det man ska använda? :)