Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssallad med sockerärtor och granatäpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna lite kryddiga sallad är perfekt till lammrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion.
  2. Skär blomkålen i mindre buketter och sprid ut dem i en ugnsfast form. Rör samman harissapasta, korianderfrön, salt, kanel, och olivolja.Vänd runt blomkålen i kryddpastan. Rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter och låt svalna något.
  3. Hacka mandeln grovt och strimla sockerärtorna. Knacka ur granatäpplets kärnor genom att skära äpplet mitt itu, lägga det i din hand med snittytan neråt och slå sedan hårt på äpplets baksida med en träslev.
  4. Blanda blomkål, sockerärtor, mandlar, och kärnorna från granatäpplet. Smaka av med flingsalt och peppar. Servera salladen antingen ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.