Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buckle med nektarin och granatäpple

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Buckle är det amerikanska namnet på en kaka fylld med frukt och toppad med smuldeg. I min variant samsas söta nektarinklyftor med friskt syrliga granatäpplekärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och vaniljsocker till smuldegen. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och nyp ihop till en smulig deg. Arbeta in sockret.
  2. Smält smöret till kakan och vispa upp ägg och socker lätt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner smöret i äggsmeten och därefter mjölblandningen. Vispa ner mjölken och häll smeten i en ugnsform, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Dela nektarinerna, kärna ur dem och skiva ganska tunt. Dela granatäpplet, bryt upp det och pilla ut kärnorna. Blanda nektarinskivorna och granatäpplekärnorna med potatismjölet och sprid ut frukten över kaksmeten i formen. Strö ut smuldegen i ett lager ovanpå och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter. Låt svalna lite och vält ut kakan ur formen. Skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.