Buckle är det amerikanska namnet på en kaka fylld med frukt och toppad med smuldeg. I min variant samsas söta nektarinklyftor med friskt syrliga granatäpplekärnor.
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt och vaniljsocker till smuldegen. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och nyp ihop till en smulig deg. Arbeta in sockret.
- Smält smöret till kakan och vispa upp ägg och socker lätt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner smöret i äggsmeten och därefter mjölblandningen. Vispa ner mjölken och häll smeten i en ugnsform, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Dela nektarinerna, kärna ur dem och skiva ganska tunt. Dela granatäpplet, bryt upp det och pilla ut kärnorna. Blanda nektarinskivorna och granatäpplekärnorna med potatismjölet och sprid ut frukten över kaksmeten i formen. Strö ut smuldegen i ett lager ovanpå och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter. Låt svalna lite och vält ut kakan ur formen. Skär i bitar.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar