384 kalorier per portion
Lite möda får du lägga ner på den milda, härliga vaniljsåsen, men det går förstås också att köpa färdig sås.
Instruktioner
- Maräng:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggvitorna med en nypa socker till en fast smet. Vispa i resten av sockret lite i taget till en blank och hård smet.
Tillsätt majsstärkelse och vinäger.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 150 grader och låt stå ca 30 minuter.
stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar tills ugnen kallnat.
- Inkokta äpplen/rabarber:
Skala och skär äpplena i grova bitar. Skölj och skär rabarbern i grova bitar. Koka upp socker, vatten och citronjuice.
- Lägg i äppelbitarna och låt dem koka ca 5 minuter. Dra kastrullen åt sidan och lägg i rabarbern. Låt den svalna i lagen.
- Vaniljsås:
Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och vaniljstång i en kastrull, ställ åt sidan.
Vispa äggulor, socker och majsstärkelse vitt och fluffigt.
- Häll mjölken i ägg-vispet och blanda väl. Häll blandningen i kastrullen och låt det sakta sjuda upp. Dra åt sidan och vispa hela tiden medan såsen tjocknar.
Sila av och kyl såsen före servering.
- Knacka ett litet hål i marängerna och fyll med vaniljsåsen.
Lägg på äpplen och rabarber och strö över pistagenötterna.
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar