Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelse med äpple, rabarber och vaniljsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

384 kalorier per portion Lite möda får du lägga ner på den milda, härliga vaniljsåsen, men det går förstås också att köpa färdig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna med en nypa socker till en fast smet. Vispa i resten av sockret lite i taget till en blank och hård smet. Tillsätt majsstärkelse och vinäger.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 150 grader och låt stå ca 30 minuter. stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar tills ugnen kallnat.
  3. Inkokta äpplen/rabarber: Skala och skär äpplena i grova bitar. Skölj och skär rabarbern i grova bitar. Koka upp socker, vatten och citronjuice.
  4. Lägg i äppelbitarna och låt dem koka ca 5 minuter. Dra kastrullen åt sidan och lägg i rabarbern. Låt den svalna i lagen.
  5. Vaniljsås: Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och vaniljstång i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse vitt och fluffigt.
  6. Häll mjölken i ägg-vispet och blanda väl. Häll blandningen i kastrullen och låt det sakta sjuda upp. Dra åt sidan och vispa hela tiden medan såsen tjocknar. Sila av och kyl såsen före servering.
  7. Knacka ett litet hål i marängerna och fyll med vaniljsåsen. Lägg på äpplen och rabarber och strö över pistagenötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.