Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbotten med Daimgodis

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Riktigt smarrig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna hårt med 1 dl socker. Vänd ner resten av sockret och mandel.
  2. Rita en cirkel på 22 cm i diameter på bakplåtspappret. Fyll cirkeln med marängen.
  3. Grädda längst ner i 1 timme (140 grader).
  4. Låt kallna. Vispa grädden. Vispa äggulorna och sockret riktigt pösigt, så länge att inga korn längre känns. Hacka daimen. Blanda ner hälften av grädden i äggsmeten, tillsätt daimen och sist resten av grädden med stora luftiga tag.
  5. Lossa marängbotten från bakplåtspappret och lägg den på nytt. Fyll daimsmeten på botten och sätt in tårtan i frysen. Tag fram tårtan 25 min innan servering. Sikta lite kakaopulver över tårtan.
  6. Går bra att göra iordning i god tid innan festen. MUMS!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.