Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med chokladkräm

 
  • Serverar: 7-10 portioner
Skriv ut

Detta är det perfekta receptet för dig som gillar choklad och maräng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda florsocker och mandel. Vänd försiktigt ner sockerblandningen i vitorna.
  2. Rita 2 runda ringar, ca 23 cm i diameter, på smort bakplåtspapper. Fördela och bred ut smeten jämt i ringarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Koka vatten och socker till en simmig lag. Häll den het under vispning över äggulorna. Låt det svalna. Vispa ner fettet i små klickar och rör ner den smälta chokladen.
  4. Bred kräm på en botten. Lägg den andra över och bred resten av krämen runt hela tårtan. Garnera tårtan med chokladplattorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.