Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margits helggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Lättlagad och god gryta som publicerats i ortstidningen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i 1 cm breda strimlor. Lägg dem i en låg form. Häll över soya och rosmarin, låt marinera svalt ett par tim. Vänd köttet ett par ggr under tiden.
  2. Skala och tärna äpple och lök. Fräs detta lätt i en gryta. Bryn köttet och tillsätt i grytan. Vispa ur pannan med litet vatten. Häll detta över grytan, skall knappt täcka köttet.
  3. Lägg lock på grytan och låt småkoka 25-30min. Red av med vetemjölet utrört i litet vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt ris och gärna en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.