Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margits favoritpaj

 
Skriv ut

En snabb paj där vi använder råsocker tillsammans med rabarbern. Givetvis kan du använda andra bär som fyllning. Sylten i bakgrunden koks snabbt av 500 g rabarber i mindre bitar, 500 g jordgubbar och 1 paket (1 kg) syltsocker. Följ anvisningarna på påsen. Rör ner 2 tsk vaniljsocker i den färdiga sylten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Pajdeg: Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Rör ihop med smöret som delas i mindre bitar. Tryck ut degen i en pajform som inte behöver smörjas.
  3. Lägg i rabarbern, strö över socker som blandats med potatismjöl. Grädda 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.