Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helggryta med aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Laktosfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär i ca: 2 cm tjocka skivor. Köttet ska inte med i grytan förräns mot slutet.
  2. Skala och skär grönsakerna i bitar. Hetta upp ett par msk olja i en gryta och stek grönsakerna och vitlök under omrörning tills de fått lite färg. Tillsätt resten av ingredienserna, utom köttet, och låt småputtra på svag värme i ca: 20 minuter. Salta och peppra.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna. Krydda och lägg i köttet i grytan, håll varmt.
  4. Skär auberginen i 1 tjocka skivor och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. krydda dem precis före serveringen på ena sidan med salt, peppar och lite socker. Servera auberginen till filégrytan, garnera med lite färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.