Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariannes Tårta

 
Skriv ut

Vet inte varför den kallas för Mariannes tårta, men god är den iaf.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beredning; Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt försiktigt socker och mald mandel som innan har blandat ihop. Forma 2 bottnar på smörat papper Sätt in ugnen och grädda 10 min i 175grader på i mitten av ugnen.
  2. Kräm; Blanda gulor, socker och grädde in en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills massan tjocknat. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt smör. Rör om då och då tills krämen har svalnat. Tillsätt vaniljsocker och bred sen på krämen på de kalla bottnarna och på ovansidan.
  3. Garnera med hackade nötkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.