Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till kyckling

Kyckling är en favoriträtt hos många! Och det är verkligen inte så konstigt, en bra tillagad kyckling smälter verkligen i munnen. Med en god marinad till kycklingen får du en fantastisk smakupplevelse då kycklingen gärna suger åt sig av alla goda kryddor och safter i marinaden. Om du vill dra ner på det röda köttet är marinerad kyckling ett minst lika gott alternativ till sommarens grillmiddagar, men självklart går det också lika bra att göra en marinerad kyckling i ugn om vädret inte lämpar sig för grillning. Prova till exempel att göra en marinad med citron till kycklingen, eller varför inte honung, eller både och? Du kommer hur som helst inte att bli besviken!


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och låt kycklingen dra däri tills ugnen är varm. Lägg då klubborna i en ugnsfast form och låt steka mitt i ugnen i 30 mi...

1 h 20 min
4

Blanda alla ingredienser till marinaden och mixa till en slät smet. Skär bort hinnor och fett från kycklingfilén och blanda med marinaden. Marinera i en skål/plastpåse i kylskåp mellan 1-10 timmar....

1 h
1

Tvätta apelsinen. Riv eller strimla det yttersta av skalet. Pressa ur saften. Blanda skal, saft och vin i en skål. Lägg i kanelen. Skär kycklingfiléerna i 2½ cm bitar. Lägg dem i apelsinblandningen...

1 h 40 min
4

Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en 1 timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor panna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycket färg. Bryn kycklingen. Häl...

4

Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras....

15 min
8-10

Blanda soja, sesamolja, farin, ananasjuice, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt den marinera i 3 timmar i kylen. Sila marinaden och panera kycklingen med mjöl....

2

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. Koka riset med lök och buljongtärning. V...

2

Pensla din färska kyckling (eller fryst tinad) med marinad som du själv gillar. Låt stå i ett par timmar. Blanda olja, pressade vitlöksklyftor, hackad persilja och salt/peppar efter egen smak. S...

1 h 15 min
4-6

Spett: Tärna kycklingen i lagom bitar. Marinera kycklingbitarna (gärna några timmar), använd valfri marinad. Trä kycklingen på spett, varvat med Zucchini, paprika och gul lök Balsamicoreduktion...

45 min
4

Skär köttet i tunna blad som på bilden, lägga allt i en skål. Blanda marinaden och häll sedan allt över köttet, blanda och låt allt stå medans du gör iordning grönsakerna. Skär grönsakerna i lago...

45 min
2

Skär kycklingen i strimlor och lägg den i en marinad gjord av soja, lökpulver, svartpeppar och kött- och grillkrydda. (mängd kryddor efter smak). Hacka röd- och vitlök fint under tiden kycklingen l...

30 min
2-4

Skär filéerna i bitar som passar på spetten. Blanda yoghurt, tandoorikrydda, citron och vitlök. Lägg kycklingbitarna i en påse och häll i marinaden, blanda runt så all kyckling blir täckt. Låt hel...

40 min
4

Rör samman marinaden. Skär kycklingen i kuber. Lägg dem i marinaden och låt dem ligga kallt minst 4 timmar. Gör under tiden såsen. Skala och finhacka löken. Hacka myntan. Blanda samman alla ingredi...

4

Börja med att blanda allt till marinaden,förutom lökkryddan, i en stor skål och lägg sedan ner kyckligen i den. Ta en sked och ös marinad på ovansidan av kycklingen, avsluta med att strö lökkrydda öve...

4

Blanda alla ingredienser och låt marinera ett dygn. Tillaga de hela kycklingfiléerna 20-30 minuter i ugnen i 200 grader tills köttsaften är klar. Låt så mycket som möjligt av marinaden steka med....

1 h

Blanda läsk, gin, ketchup, vitlökssalt och worcestershiresås i en stor, icke-porös form. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingbrösten i formen, ös över gin-blandningen och se till att kyckling...

30 min
4

Blanda ingredienserna till marinaden och häll den, tillsammans med den strimlade kycklingen, i en plastpåse. Knyt ihop påsen och låt kycklingen marinera i minst en timme i rumstemperatur. Vänd ofta p...

4

Marinaden: Tvätta citrusfrukterna väl å skär av det yttersta skalet med en potatisskalare. Dela frukten och pressa ur saften. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla...

6

Finhacka chilin och blanda den med fisksåsen och olivoljan. Strimla kycklingfiléerna och marinera dem i såsen, ungefär 30 minuter. Stek sedan kycklingen tillsammans med marinaden. Lägg i vårlök och ch...

4

Olja in formen Lägg ut kycklingfiléerna i formen, skär dom i mindre bitar Blanda ihop sweet chilisås, soja, salt och peppar i en skål, smaka av Pensla ut såsen på filéerna, spara lite av såsen...

4-5

Sätt ugnen på 200° Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en nål...

6
10

Blanda allt noga, sparas i en burk med skruvlock, sätt på mörk och sval plats. Används som marinad till kyckling, lamm, fläskkött och köttfärs, som skärs i tunna skivor. Marinad: Blanda några...

15 min
7

Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig. Skala potatis och lök och klyfta dem och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckli...

4
6

Gör marinaden först. Lägg dragonen i vattnet några minuter så örterna får dra åt sej lite vatten. Blanda ner övriga marinadingredienser. Skär kycklingfiléerna i strimlor och blanda ner i marinaden. Lå...

4
6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.