- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Kan frysas
En härlig gryta, kryddad med julkryddor som apelsin, kanel och saffran. Kan lagas ett par dagar i förväg, både för bekvämlighet och för att smakerna ska mogna. Servera gärna med couscous.
Instruktioner
- Tvätta apelsinen. Riv eller strimla det yttersta av skalet. Pressa ur saften. Blanda skal, saft och vin i en skål. Lägg i kanelen.
- Skär kycklingfiléerna i 2½ cm bitar. Lägg dem i apelsinblandningen och blanda om. Täck över och låt stå att marinera ca 1 tim.
- Lägg lök, vitlök, nejlika, saffran, tomater och honung i en kastrull. Låt det koka på svag värme ca 20 min tills lite av vätskan har reducerats.
- Höj värmen något och blanda ner kyckling och marinad. Låt grytan koka upp igen och sedan koka tills kycklingköttet är helt genomkokt, ca 10-12 min. Smaksätt med tabascosås, salt och peppar. Strö över persilja.
Publicerat den
25 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar