Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallows med kanel och apelsin

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jul marshmallows

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten.
  2. Låt sockret, vattnet och honungen koka i en kastrull till dess att temperaturen uppgår till 131 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret.
  3. Vispa äggvitorna hårt och häll den varma sockerlagen över äggvitorna under fortsatt kraftig vispning.
  4. Smaksätt smeten med kanelen och apelsinskalet. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Häll gelatinet i smeten under kraftig vispning.
  5. Häll upp marshmallowsmeten i en plastad form och låt den stelna i kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla dem i florsocker och maizenamjöl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.