Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till kyckling

Kyckling är en favoriträtt hos många! Och det är verkligen inte så konstigt, en bra tillagad kyckling smälter verkligen i munnen. Med en god marinad till kycklingen får du en fantastisk smakupplevelse då kycklingen gärna suger åt sig av alla goda kryddor och safter i marinaden. Om du vill dra ner på det röda köttet är marinerad kyckling ett minst lika gott alternativ till sommarens grillmiddagar, men självklart går det också lika bra att göra en marinerad kyckling i ugn om vädret inte lämpar sig för grillning. Prova till exempel att göra en marinad med citron till kycklingen, eller varför inte honung, eller både och? Du kommer hur som helst inte att bli besviken!


Börja med att göra en marinad av dipmixen, olivoljan och vattnet. Låt kycklingen marineras i minst en timme. Stek sedan kycklingen i ugnen, ca 40 minuter på 175 grader. Häll couscousen i en skål. K...

40 min
4

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i kyckling- eller griskött och marinera i ett par timmar. Stek eller grilla köttet....

4

Skär fileérna i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form som är så stor att kyckligen precis täcker botten. Klipp baconet och lägg ut det över kycklingen. Ta en skål och blanda balsamvinäger, soya...

2 h
4-5

Ugn 125 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden, häll marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Låt marinaden i minst 2 timmar och vänd påsen då och då. Stek kycklingen försiktigt i e...


Tärna kycklingen & marinera en liten stund, ca 10-15 min. Stek kycklingen & koka pastan. Låt svalna. Strimla purjon & tärna paprikan & äpplet. Blanda ner örtagårdspulvret i créme fraichen & bla...

5-6

Stycka och skölj kycklingen. Lägg delarna i en bunke och pressa över lime, tillsätt därefter resten av ingredienserna i marinaden. Blanda och låt stå en 1h. Bryn kycklingen i olja och socker som blivi...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med marinaden, blanda hp-sås och farinsocker. Häll marinaden över filéerna och låt dra minst 30 minuter, gärna flera timmar. Ta upp filéerna ur marinaden och lägg dem...

4

Skär kycklingköttet i små bitar. Hacka champinjoner och paprika fint. Dela avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spara skalen. Skär avokadon i små tärningar. Blanda alla ingredienser i en skål. Rör...

4

Ugn 225 grader. Tina kycklingen om den är fryst. Lägg kycklingbitarna i en stor plastpåse. Blanda marinaden, häll den i påsen och vänd runt så att allt blir indränkt. Sug ur så mycket luft som möjl...

4

Sätt ugnen på 175° Blanda marinaden av olivolja, vitlök, citronsaft, oregano, salt och peppar i en skål. Lägg kycklingköttet i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt igen påsen och gnid in ma...

4-6

Träspett - lägg dem i blöt. Skär köttet i lika stora delar och lägg dom i sina marinader. Eller tag det kött som man har. Gör gärna det dagen innan eller några timmar innan det ska grilla. Del...

4

Skär korven i 2-3 cm långa bitar och kycklingen i stora kuber. Skär grönsakerna i stora klyftor. Varva korven, kycklingen och grönsakerna på spetten. Blanda ihop en marinad av paprikapulver, soja...


Pressa limen och vitlöken i en bunke, finhacka chilin och blanda ihop med olja, honung och salladskrydda till en god marinad. Lägg laxfiléerna i en plastpåse och marinera dessa samtidigt som du fortsä...

1 h
3-4

Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen. Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minut...

4

Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord ugnssäker form. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla den över laxen. Låt stå. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i 2 cm breda skivor, men skär de...

4

Mixa samman. Marinera kött eller kyckling i plastpåse/skål med lock, så det täcker ordentligt. Marinera gärna över natten. Spara marinaden till grillningen! Låt köttet ligga framme ett par timmar inna...


Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt om. Låt dem ligga i kylen i 2 timmar eller längre. Ta upp filéerna och låt dem rinna av. Smält...

4

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt marinera i rumstemperatur ca 20 min eller i kylskåp 1–2 timmar. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden....

4

Blanda chili, Roohafza, vinäger, soja, ingefära, vitlök, peppar och paprika och torra kryddor. Sjud ingredienserna i en kastrull under omrörning på svag värme tills det tjocknar (ca 30 minuter). Du an...

30 min

Blanda alla ingredienser i en plastpåse till en marinad. Lägg ner kycklingen och låt stå i 1-2h. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka paprikorna, placera dem och kycklingen på en plåt i ugnen i 25-35 mi...

40 min
4-5

Blanda sambal, soja, olja och vitlök. Dofta över curry och ingefära efter behag. Låt marinera åtminstone en timme. Innan grillning, torka av överskottet av marinad som annars bränns mycket lätt....

5 min
4
8

Stek kycklingfileér i smör i en panna till dess att de får färg, salta och peppra. Lägg sedan in kycklingen på ett ugnsäkert fat i 200 grader varm ugn. Ca 20 minuter. Ta ut kycklingen och säkerstäl...

4
1

Mixa lätt och koka i 5 minuter. Servera varm eller kall som sås. Eller som marinad: Låt kött eller kyckling ligga i marinaden minst ett par timmar...

1

Jag har inga speciella mått på marinaden, utan jag brukar köra på en höft så där, men om jag ska säga ungefär hur mycket då i alla fall. Vanligast har jag en fläskfilé på ca 500-700 g. Skär upp köt...

5 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.