Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade jordgubbar med fluffsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mynta, lime och fluffig sås gör bären helt oemotståndliga. Såsen är god även till andra sommarbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och kvarta jordgubbarna. Marinera dem i saften och skalet från limen blandat med lite socker eller rom och hackade myntablad. Låt stå i ca 1 timme.
  2. Blanda créme fraiche med äggulorna och 3/4 dl socker. Vispa grädden ganska fast. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt 1 msk socker, fortsätt vispa till fast skum.
  3. Blanda créme fraiche-smeten med den vispade grädden. Vänd försiktigt ner äggvitan.
  4. Servera jordgubbarna med såsen och garnera med mynta och lite rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.