Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmeladbitar med hallonsmak

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Fantastiskt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bären i en kastrull och värm upp under omrörning tills de brister och avger sin saft.
  2. Häll upp bärmassan i en sil och passera med hjälp av baksidan av en sked tills endast fröna finns kvar i silen.
  3. Häll tillbaka bärmassan i den rengjorda kastrullen. Tillsätt citronsaft,socker och citronsyra.
  4. Värm upp under omrörning och låt koka någon minut tills sockret är upplöst.
  5. Häll ner fruktpektin under omrörning. Låt koka kraftigt 1 minut. Dra kastrullen från värmen.
  6. Gör ett marmeladprov genom att hälla lite av marmeladen på ett tefat och ställ kylskåpskallt en stund.
  7. Marmeladen ska vara så stel då den kallnat att den går att skära i bitar,om inte,tillsätt mer pektin och koka yttligare någon minut. Gör nytt marmeladprov.
  8. Skumma den färdiga marmeladen. Vik aluminiumfolie till en fyrkantig form,ca 20x20 cm.
  9. Häll den nykokta marmeladen i formen och låt stelna rumsvarmt och luftigt 1 dygn.
  10. Skär upp marmeladen i fyrkantiga bitar och ställ dem med mellanrum på en bricka att torka 1 dygn.
  11. Rulla marmeladbitarna i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.