Visst är de häftigt läckra...servera dem som aptitretare i halvor eller klyftor...
Instruktioner
- Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten.
Koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
- Ta bort från värmen och spola kallt vatten under flera minuter.
- Torka äggen och knacka försiktigt mot skalen med baksidan av en sked så att ett jämnt sprickmönster bildas.
- Häll 7½ dl kokande vatten i en kastrull med tebladen, salt och stjärnanisen.
- Lägg i äggen och täck med lock och låt sjuda långsamt i 1½ timme.
- Låt äggen svalna i det smaksatta vattnet i en halvtimme.
Skala dem under kallt vatten.
- Äggen kan göras i förväg, men skala dem inte förrän de ska serveras.
Publicerat den
4 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
blir de inte gröna?
När jag var liten så färgade vi äggen genom att först koka lökskal (det bruna) länge och sedan ha i äggen, äggen blir bruna väldigt fort och tror inte det lämnar någon smak alls.