Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerade ägg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Visst är de häftigt läckra...servera dem som aptitretare i halvor eller klyftor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Ta bort från värmen och spola kallt vatten under flera minuter.
  3. Torka äggen och knacka försiktigt mot skalen med baksidan av en sked så att ett jämnt sprickmönster bildas.
  4. Häll 7½ dl kokande vatten i en kastrull med tebladen, salt och stjärnanisen.
  5. Lägg i äggen och täck med lock och låt sjuda långsamt i 1½ timme.
  6. Låt äggen svalna i det smaksatta vattnet i en halvtimme. Skala dem under kallt vatten.
  7. Äggen kan göras i förväg, men skala dem inte förrän de ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Fis 5 mars 2010

    blir de inte gröna?

  • redd 6 mars 2010

    När jag var liten så färgade vi äggen genom att först koka lökskal (det bruna) länge och sedan ha i äggen, äggen blir bruna väldigt fort och tror inte det lämnar någon smak alls.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.