Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallows

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Om du göra egna marshmallows är det enklast att göra det i en mixer eller matberedare. Du behöver också en hushållstermometer för att få exakt temperatur på smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman gelatinpulvret med kallt vatten i bunken till matberedaren och låt det stå i 30 minuter.
  2. Blanda under tiden samman socker, sirap, salt och resten av vattnet i en kastrull. Låt smälta på låg värme tills allt socker löst upp sig.
  3. Höj värmen till högsta och koka blandningen utan att röra om tills termometern visar 130°.
  4. Ta då genast kastrullen från plattan. Sätt på mixern på lägsta hastighet och tillsätt försiktigt sockerblandningen till gelatinblandningen.
  5. Höj sedan hastigheten och vispa blandningen tjock och vit. Det tar ca 15 minuter.
  6. Dela under tiden vaniljstången och skrapa ut fröna.
  7. Hacka körsbär och nötter. Strö florsocker i bottnen på en form.
  8. Häll smeten i formen och pudra över florsocker. Låt stå över natten för att torka.
  9. Skär i portionsbitar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.