Om du göra egna marshmallows är det enklast att göra det i en mixer eller matberedare. Du behöver också en hushållstermometer för att få exakt temperatur på smeten.
Instruktioner
- Blanda samman gelatinpulvret med kallt vatten i bunken till matberedaren och låt det stå i 30 minuter.
- Blanda under tiden samman socker, sirap, salt och resten av vattnet i en kastrull. Låt smälta på låg värme tills allt socker löst upp sig.
- Höj värmen till högsta och koka blandningen utan att röra om tills termometern visar 130°.
- Ta då genast kastrullen från plattan.
Sätt på mixern på lägsta hastighet och tillsätt försiktigt sockerblandningen till gelatinblandningen.
- Höj sedan hastigheten och vispa blandningen tjock och vit. Det tar ca 15 minuter.
- Dela under tiden vaniljstången och skrapa ut fröna.
- Hacka körsbär och nötter.
Strö florsocker i bottnen på en form.
- Häll smeten i formen och pudra över florsocker.
Låt stå över natten för att torka.
- Skär i portionsbitar före servering.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar