Matiga, indiska pannkakor med kryddig fyllning och goda tillbehör.
Ghee är ett klarat smör som används mycket i indisk matlagning.
Instruktioner
- Fyllning:
Koka sötpotatisen mjuk i vatten. Skala och skär den i bitar. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i ghee eller olja i en stekpanna tillsammans med kryddor och salt. Rör om då och då tills det doftar.
- Tillsätt sötpotatis och ärter och stek under omrörning tills allt är genomvarmt. Mosa grönsakerna med baksidan av en träslev och strö över koriander. Ställ undan med raita och dosa tillagas.
- Dosa:
Blanda kikärts- och rismjöl i en bunke tillsammans med salt och nigellafrön. Vispa i vattnet, lite i taget, till en smet. Låt smeten stå ca 10 minuter.
- Raita:
Hacka myntan och blanda med yoghurt och kokos. Salta.
- Stek pannkakor av smeten i en stekpanna i ghee eller kokosolja på båda sidor tills de fått fin färg.
- Fördela fyllning på varje dosa och rulla ihop till rullar. Servera med raita och mango chutney.
Publicerat den
12 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar