Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponekräm med citron

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig! Skippa amaretto aprikoserna till barnen och låt dem ta enbart skorpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulor och äggvitor. Visp äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp i ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering.
  3. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.