Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern "Peach Melba"! Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering och snabbt så har du en ljuvlig dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mascarpone, grädde, ½ dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  2. Hallonsås: Lägg hallon, honung/socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen, nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.